Rasturnata cu banane a la Mala

de babi5 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 1595 vizualizari

 

Pentru ca ma-ti ispitit cu rasturnatele voastre care recunosc arata extraordinar si am apa in gura cind ma gin esc cit de bune sunt ,Am facut si eu ceva cu ce am av ut pe aici ,sa-mi treaca bizdicul .. hi,hi ..

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1,5 pahar zahar (150ml.)
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • coaja de la o lsmie
  • 1 praf de copt
  • putin unt
  • 1 banana
  • 5 linguri zahar pentru caramel
  • 3 biscuit
  • zahar vaniliat
  • 1 lingura cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu banane a la Mala:

Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am amestecat bine pana s-a incorporat toata.

Intr-o tava am ars zaharul, apoi am intins pe toata suprafata (fundul tavii). Am lasat sa se raceasca apoi am pus bucatelele de unt, am faramitat  biscuitii (fiindca nu am avut pesmet, dar nici nu trebuia fiindca banana nu este ca si pruna), apoi am taiat banana in rondele si am pus compozitia. Am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Am lasat pana s-a rumenit bine si marginile s-au dezlipit de tava. Am rasturnat-o si am lasat-o la racit.

A iesit un dulce bun, bun... nu ca si al lui Merisor, fiindca nu am avut ce trebuia.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Minunata linga o cafea si un ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu banane a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rasturnata cu banane a la Mala-0
Rasturnata cu banane a la Mala-1
Rasturnata cu banane a la Mala-2
Rasturnata cu banane a la Mala-3
Rasturnata cu banane a la Mala-4
Rasturnata cu banane a la Mala-5
Rasturnata cu banane a la Mala-6
Rasturnata cu banane a la Mala-7
Rasturnata cu banane a la Mala-8

COMENTARII (18)

mihaelar63

mihaelar63 1

29.07.2013, 11:10

Am si eu in program un ,, bazdic '' ) cu rasturnata ,. Cred ca nu-mi trece pana nu o fac

babi5

babi5 1

29.07.2013, 12:10

B ine faci mihaela63 numai ca musai trebuieste fructe zemoase ,astai farmecul bananele nu sint asa zemoase sucul din fructe trebuieste sa intre in blat pup fata

Ajutordebucatar

Ajutordebucatar 1

13.02.2014, 15:00

la ingrediente nu apre ulei....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53