Rasturnata cu banane a la Mala

de babi5 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 1791 vizualizari

 

Pentru ca ma-ti ispitit cu rasturnatele voastre care recunosc arata extraordinar si am apa in gura cind ma gin esc cit de bune sunt ,Am facut si eu ceva cu ce am av ut pe aici ,sa-mi treaca bizdicul .. hi,hi ..

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1,5 pahar zahar (150ml.)
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • coaja de la o lsmie
  • 1 praf de copt
  • putin unt
  • 1 banana
  • 5 linguri zahar pentru caramel
  • 3 biscuit
  • zahar vaniliat
  • 1 lingura cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu banane a la Mala:

Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am amestecat bine pana s-a incorporat toata.


Intr-o tava am ars zaharul, apoi am intins pe toata suprafata (fundul tavii). Am lasat sa se raceasca apoi am pus bucatelele de unt, am faramitat biscuitii (fiindca nu am avut pesmet, dar nici nu trebuia fiindca banana nu este ca si pruna), apoi am taiat banana in rondele si am pus compozitia. Am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Am lasat pana s-a rumenit bine si marginile s-au dezlipit de tava. Am rasturnat-o si am lasat-o la racit.


A iesit un dulce bun, bun... nu ca si al lui Merisor, fiindca nu am avut ce trebuia.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Minunata linga o cafea si un ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu banane a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

29.07.2013, 11:10

Am si eu in program un ,, bazdic '' ) cu rasturnata ,. Cred ca nu-mi trece pana nu o fac

babi5 1

29.07.2013, 12:10

B ine faci mihaela63 numai ca musai trebuieste fructe zemoase ,astai farmecul bananele nu sint asa zemoase sucul din fructe trebuieste sa intre in blat pup fata

Ajutordebucatar 1

13.02.2014, 15:00

la ingrediente nu apre ulei....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si banane