Rasturnata cu portocala si morcov

de Valclaudia in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3600 vizualizari

 

culoare energizanta si un gust pe masura!

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 100 g. zahar pentru caramelizat
  • 1 morcov
  • 100 gr. unt la temperatura camerei
  • 1/2 pahar iaurt natural
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu portocala si morcov:

Spalam portocalele si le taiem rondele (cu tot cu coaja).

Asezam intr-o forma rotunda termorezistenta (eu am folosit un vas de yena) cca30 gr.zahar, asezam felii de portocale si peste acestea presaram restul de zahar alocat caramelizarii.

Dam tava de yena la cuptor la temperatura medie pana se caramelizeaza zaharul (180 grade cca 10-15minute).Eu am asezat din loc in loc printre feliile de portocale si niste morcov ras sa umplu spatiile libere.

In acest timp mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de copt. Adaugam pe rand ouale,iaurtul (cca 2 linguri cu varf), morcovul dat pe razatoarea mica iar la final faina in ploaie.

Turnam acest amestec peste feliile de portocale caramelizate si dam forma la copt pana trece testul cu scobitoarea. (cca 30 min.)

Scoatem prajitura din cuptor si o rasturnam imediat pe un platou (daca nu ne grabim riscam sa se intareasca caramelul pe peretii vasului si compromitem aspectul rasturnatei in sensul la feliile de portocale pot ramane lipite de vas).

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate adauga si putina scortisoara sau se poate decora rasturnata cu frisca; noi am preferat sa o servim simpla, ni s-a parut foarte aromata asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu portocala si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

23.02.2014, 11:41

Azi m-ai dat gata!! Combinatii super faine si gust pe masura. Bravo!!

tiby 1

23.02.2014, 12:33

laura_n 1

23.02.2014, 15:40

foarte misto!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Portokalopita