Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Prajituri, 2 Oct 2014 | 5151 vizualizari

 

un desert destul de rapid, deloc pretentios dar incredibil de gustos!

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 gr. prune mari, carnoase
  • 100 gr.biscuiti simpli din comert
  • 5 linguri fulgi de ovaz
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • cca. 70 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz:

Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti, presaram peste prunele astfel asezate celelalte 3 linguri de fulgi de ovaz si trecem la prepararea blatului:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala in fir subtire.

In amestcul obtinut incorporam spuma de albusuri si faina, amestecam totul usor cu o lingura de lemn sa nu se lase albusurile.

Turnam acest amestec peste prune, dam tava la copt pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt trebuie sa avem pregatit un tocator mare sau un platou de marimea tavii pentru a rasturna prajitura fierbinte si pentru a putea indeparta rapid hartia de copt.

Peste prajitura fierbinte presaram zahar pudra, lasam la racorit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura foietaj cu prune