Rata cu portocale

de irena in Rata, 22 Feb 2012 | 4672 vizualizari

 

Un fel de mancare apreciat .
Eu am ales ca si garnitura orez cu branza Philadephia si praz..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept rata,
  • sare,
  • piper,
  • sucul a 4 portocale,
  • 2 portocale felii,
  • 1lingura zahar,
  • 150 ml vin alb demisec,
  • 25 ml ulei masline,
  • 150 ml apa. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Se condimenteaza pieptul de rata.


Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai dulce se adauga 1 lingura zahar.


Intr o tigaie teflon,in 25 ml ulei masline,se caleste carnea de rata pe o singura parte timp de 12 min,apoi se lasa la racit 5-7 min si se taie in doua.Bucatile rezultate se adauga in sosul de portocale si se lasa la fiert pana scade sosul si carnea devine frageda.


Se serveste cu orez simplu,sau orez cu praz si branza Philadelphia.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am gatit rata pe o singura parte,in tigaia teflon,se inchide focul si  se adauga peste carne 8 linguri sos soia apoi se intoarce carnea cu partea negatita in sos.Se lasa 10 min,apoi tai carnea in doua si o adaugi sosului cu portocale si se continua prepararea,pana carnea devine frageda si sosul scade .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:51

ce frumos ai aranjat

madi_marin 1

23.02.2012, 17:09

stiu de combinatia asta, dar n-am gustat-o niciodata arata bine

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale