Rata pe varza acra

de Andra_Constantinescu in Rata, 15 Dec 2018 | 2698 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Chiar daca "Rata pe varza acra" nu a fost o reteta de suflet pentru ca nu am mai pregatit-o pana acum, cu siguranta va fi de acum incolo pentru ca a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata intreaga, curatata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 1 pastarnac
  • 4 frunze proaspete de busuioc
  • 4 frunze proaspete de oregano
  • 200 ml vin alb
  • 1 varza acra (1-1,5 kg)
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 frunze de dafin
  • circa 1 l apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza acra:

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat), pastarnacul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), frunzele de busuioc si oregano (spalate), vinul alb si 300 ml apa.


Se pune tava la frigider si se mai intoarce rata de pe o parte pe alta din cand in cand.


A doua zi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se spala varza acra, se toaca si se aseaza sub rata. Peste varza se presara piper proaspat macinat, se adauga sucul de rosii, frunzele de dafin si o cana cu apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul gatirii. Dupa ce carnea este bine patrunsa, se indeparteaza folia de aluminiu si se lasa rata sa se rumeneasca pe ambele parti.


Rata pe varza acra se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Marius- 1

19.12.2018, 08:03

gaby_gabytza 1

20.12.2018, 06:38

😍😍😍😍😍😍🤤

dantes 1

10.05.2019, 07:18

Gustoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv saratele
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole in stil grecesc preparat la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 20:41

Fasole fiarta la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 19:33

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

de Ksenya 5

ieri la 19:05

RETETA RECOMANDATA
Rata cu sos de portocale