Rata pe varza cu prune in stil rustic

de Ksenya in Rata, 29 Mar 2016 | 1170 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche,pe care o prepar mereu cand am rata .

 

INGREDIENTE

  • o rata ( eu am avut de tara)
  • o varza murata
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • o cana prune uscate
  • 2 linguri pasta de ardei gras
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 3 catei usturoi
  • o crenguta cimbru
  • 2 foi de dafin
  • jumatate lingurita fulgi de ardei iuti (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza cu prune in stil rustic:

Rata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le dam deoparte.Carcasa fara piele si grasime le punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa rece,spumim si lasam la fiert pana obtinem o supa .


Varza o trecem prin apa rece si o lasam la scurs,apoi o tocam fideluta si stoarcem exesul de apa.


Scoatem jumarile din tigaie,in grasimea obtinuta punem aripile ,pieptul si pulpele la prajit, pana carnea devine aurie. Dam deoparte.


Morcovul il taiem rondele,ceapa tocata mai mare si usturoiul strivit cu cutitul.Le punem pe toate in grasimea in care s-a prajit rata.Calim pana legumele capata o nuanta aurie,adaugam pasta de ardei gras si varza , lasam 5 minute pe foc . Transferam totul intr-un vas termorezistent. Adaugam prunele uscate si deasupra carnea rumenita . Adaugam supa, foile de dafin si crenguta de cimbru.Supa trebuie sa acopere doar varza.Acoperim vasul si-l dam la cuptor pentru 2 ore.


Se serveste cu ardei iuti si puteti pune peste varza o lingura de smantana.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca varza murata si este prea acra,lasati-o la desarat in apa rece pana a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza cu prune in stil rustic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Camelya 1

29.03.2016, 22:40

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:50

Eu puneam de obicei mar ras sau taiat bucatele, dar cu prune uscate a iesit o nebunie!

mihaelar63 1

04.01.2017, 03:05

Trebuie incercata !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor