Rata pe varza cu prune in stil rustic

de Ksenya in Rata, 29 Mar 2016 | 886 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche,pe care o prepar mereu cand am rata .

 

INGREDIENTE

  • o rata ( eu am avut de tara)
  • o varza murata
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • o cana prune uscate
  • 2 linguri pasta de ardei gras
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 3 catei usturoi
  • o crenguta cimbru
  • 2 foi de dafin
  • jumatate lingurita fulgi de ardei iuti (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza cu prune in stil rustic:

Rata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le dam deoparte.Carcasa fara piele si grasime le punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa rece,spumim si lasam la fiert pana obtinem o supa .


Varza o trecem prin apa rece si o lasam la scurs,apoi o tocam fideluta si stoarcem exesul de apa.


Scoatem jumarile din tigaie,in grasimea obtinuta punem aripile ,pieptul si pulpele la prajit, pana carnea devine aurie. Dam deoparte.


Morcovul il taiem rondele,ceapa tocata mai mare si usturoiul strivit cu cutitul.Le punem pe toate in grasimea in care s-a prajit rata.Calim pana legumele capata o nuanta aurie,adaugam pasta de ardei gras si varza , lasam 5 minute pe foc . Transferam totul intr-un vas termorezistent. Adaugam prunele uscate si deasupra carnea rumenita . Adaugam supa, foile de dafin si crenguta de cimbru.Supa trebuie sa acopere doar varza.Acoperim vasul si-l dam la cuptor pentru 2 ore.


Se serveste cu ardei iuti si puteti pune peste varza o lingura de smantana.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca varza murata si este prea acra,lasati-o la desarat in apa rece pana a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza cu prune in stil rustic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Camelya 1

29.03.2016, 22:40

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:50

Eu puneam de obicei mar ras sau taiat bucatele, dar cu prune uscate a iesit o nebunie!

mihaelar63 1

04.01.2017, 03:05

Trebuie incercata !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Rata pe pat de pastarnac