Rata putin sugubeata, pus ala calit pe varza

de mosuletulene in Rata, 10 Oct 2012 | 3831 vizualizari

 

e mai atipica scrisa insa mere ca si unsa, de-o gatesti e nebunie, sigur o sa-ti placa tie ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite nici prea tari, nici vestejite :P
  • un piept, zic la o adica, de ratusca...tinerica ;)
  • sare
  • piper
  • 4-5 cepe tocate
  • foi de dafin
  • si o cana mare de dragoste de gatit ;)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata putin sugubeata, pus ala calit pe varza:

Foaie ferde izma creata, 
Astazi va invit la masa, 
C-am calit, asa pe varza, 
Piept  tentant si fain de ratza   
De la lucru de-am plecat, 
Si prin piatza eu am dat, 
Am ales si-am cumparat, 
Doua verze, de tocat, 
Fin, cu sare le-am frecat, 
Pana putin s-au muiat, 
Apoi am condimetat, 
Cu piper si le-am lasat, 
Putin sa se odihneasca, 
Si gustul sa-si intareasca, 

Separat, pieptul de ratza, 
De-aia svelta  , sugubeatza, 
L-am pus cu mai multa ceapa, 
La calit, putin apa, 
 Oaiiiiii, ce-aromaaaaaaaaa, te-ameteste, 
Si ce bine se gateste,  
Peste tot e simfonie, 
De mirosuri, ce-ti fac tie, 
Pofta de mancat sa-ti fie, 

Cand ratzusca s-a calit,  
Usurel si cate-un pic, 
Pui si varza langa ea, 
Sa nu fie singurea, 
Si apoi incetisor 
Le amesteci binisor, 
Pana ratza se gateste, 
Bag si-un vin, bun, boiereste, 
Asa pe sub mustacioara, 
Sa simti viata mai usoara  
Bulion mai la sfarsit, 
L-am pus, ca-i bun la gatit, 
Si-a iesit, nu poci sa spui, 
Buuuuunnnnnn de mama focului!!!!

Cu-n ardei si ala iute, 
Mai ca-ti vine si-a ...iubii,    
Viata buna, cum o fi!!! 

Va doresc de sanatate, 
Ca-i mai buna decat toate!!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata putin sugubeata, pus ala calit pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

mosuletulene 1

10.10.2012, 23:07

chiar ma incanta Motane daca pe langa o reteta reala v-am facut sa zambiti

MotanLaOale 1

10.10.2012, 23:28

Aici zambetul si voia buna este la ea acasa!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor