Ratatouille

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 22670 vizualizari

 

Ma tin de burta si incerc sa scriu reteta :) Nu va pot descrie in cuvinte cum miroase aceasta mancare absolut delicioasa! O nebunie de arome, gusturi si culori, neaparat trebuie sa incercati! |Este foarte simplu de realizat!
Ratatouille este un fel de mancare traditional frantuzesc, originar din Nisa. Legumele pot fi preparate separat sau impreuna, rezultatul fiind deosebit!

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (mai mare)
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena.


Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.


Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze :)


Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.



Sursa

 

TIPS-URI

1

Este bine ca legumele sa fie cam de aceeasi marime, de fapt de acelasi diametru, ca sa se aseze frumos in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Oana 1

25.01.2010, 17:42

Da, Dragos, iti dai seama cu rosii de gradina E bun, bun!

mihaelar63 1

25.02.2010, 07:55

acum am descoperit reteta precis o fac si eu , felicitari pentru prezentare o pun la favorite

Oana 1

25.02.2010, 08:54

Multumesc, Mihaela Mmm, foarte bun a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde