Ratatouille

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 23 Aug 2013 | 12435 vizualizari

 

Tot am zis ca fac si in sfarsit am facut , este o mancare delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ierburi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Pregatim sosul: ceapa si usturoiul se toaca. Se pun la calit in tigaie cu uleiul de masline. Rosiile se decojesc de coaja si se taie bucati. Se pun peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu sare, piper si ierburi si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga.

Dovlecelul, vanata si ardeii se taie rondele si se aseaza in tava de yena, incepand cu vanata, in felul urmator: o felie de vanata, una de dovlecel, ardei rosu, ardei galben. Se adauga sosul de rosii, se acopera cu capac si se da la cuptor 20-30 minute, la foc potrivit.

TIPS-URI

1

Se mai poate pune deasupra o lingura de ulei de masline si se mai pot presara ierburi de Provence.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

sebirizescu 1

24.08.2013, 12:36

MariaO 1

24.08.2013, 12:48

buna,buna ¡¡ cuatuam o garnitura pt.pulpe la cuptor si mi-au aparut in fatza vinetele astea atit de apetisante ,un deliciu ,daca nu credeti...,incercati ¡¡

Angelina_Elena 1

24.08.2013, 13:24

Ce bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii