Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Oct 2015 | 1158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Ratatouille:
  • 1 dovlecel mic
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 bucati ansoa
  • 2-4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 2 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez
  • putin sofran
  • 1/2 lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • Pentru Steak:
  • 500 grame steak
  • 1 lingurita paprika
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak:

Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.


Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.


Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in care au fost conservate bucatile de ansoa impreuna cu harissa, usturoiul feliat si bucatile de ansoa.


Se scot dovlecelul si vinetele pe un tocator si se toaca in bucati mari, apoi se adauga in tigaie impreuna cu passata si otetul si se acopera cu un capac.


Steak-ul se acopera cu sare, piper si paprika si se aseaza pe gratarul fierbinte.


Se toaca patrunjelul si se amesteca cu mustarul, ulei de masline, sare, piper, sucul de lamaie. Se scoate steak-ul si se unge cu mixul obtinut anterior, apoi se feliaza.


Se serveste ratatouille amestecat cu frunzele de busuioc impreuna cu iaurtul, orezul si felii de steak.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Anett 1

10.10.2015, 17:14

Yummy!

Camelya 1

10.10.2015, 18:01

dantes 1

11.10.2015, 12:46

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)