Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Oct 2015 | 971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Ratatouille:
  • 1 dovlecel mic
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita harissa (pasta de ardei iuti)
  • 2 bucati ansoa
  • 2-4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 2 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez
  • putin sofran
  • 1/2 lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • Pentru Steak:
  • 500 grame steak
  • 1 lingurita paprika
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak:

Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.


Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.


Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in care au fost conservate bucatile de ansoa impreuna cu harissa, usturoiul feliat si bucatile de ansoa.


Se scot dovlecelul si vinetele pe un tocator si se toaca in bucati mari, apoi se adauga in tigaie impreuna cu passata si otetul si se acopera cu un capac.


Steak-ul se acopera cu sare, piper si paprika si se aseaza pe gratarul fierbinte.


Se toaca patrunjelul si se amesteca cu mustarul, ulei de masline, sare, piper, sucul de lamaie. Se scoate steak-ul si se unge cu mixul obtinut anterior, apoi se feliaza.


Se serveste ratatouille amestecat cu frunzele de busuioc impreuna cu iaurtul, orezul si felii de steak.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Anett 1

10.10.2015, 17:14

Yummy!

Camelya 1

10.10.2015, 18:01

dantes 1

11.10.2015, 12:46

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Spaghete alla puttanesca cu ton