Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer

de adnia in Paste, 2 Iul 2013 | 2343 vizualizari

 

Daca tot mi-am luat steamer, pai sa-l folosesc! Mai ales ca baiatului meu i-a cazut cu tronc si ma ajuta la retete, apoi isi ia scaunul si sta in fata aparatului si-l "pazeste" pana e gata mancarea, apoi vine cu faufuria in maini s-o umplu:) Sunt tare fericita ca am gasit si eu ceva sa-i placa, mai ales ca e amator de paste si braaaaaaaaaaaanza:)

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • putina sare
  • faina integrala de grau cat cuprinde, pt. a forma aluatul

Pt. umplutura:

  •  1 ou
  • 50 gr, cascaval ras
  • 50 gr. telemea de oaie

pt. servire:

  •  un cub de unt
  •  verdeata tocata marunt (patrunjel, busuioc, cimbru)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer:

Din ingredientele pt. aluat se formeaza o bila elastica, pe care o lasam sa se odihneasca cca 10 minute. Intre timp pregatim umplutura: radem cascavalul si telemeaua, pe care le amestecam cu oul batut.


Aluatul se intinde in foaie subtirica (fiind facut cu faina integrala, e mai ferm si se intinde bine, iar dupa fierbere va fi "al dente"). Decupam cercuri, cu ajutorul decupatorului formei de ravioli (coltunasi), apoi plasam fiecare cerc in forma de ravioli, il umplem cu putina branza (1 lingurita, nu mai mult), pensulam marginea cercului cu apa, apoi inchidem forma si presam bine, ca sa fim siguri ca ravioli s-au sigilat.


La partea cu lucrul aluatului si formarea pastelor ravioli am avut parte de un real ajutor din partea micului meu bucatar, care s-a aratat extrem de grijuliu cu viitoarea sa mancare:))


De aici a fost foarte simplu: am pus impreuna ravioli in compartimentele aparatului cu aburi, am pus apa si am setat la 30 minute.


I-am scos pe farfurie si i-am stropit cu putin unt si verdeata tocata marunt. I-am servit calzi.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu unt si verdeata-reteta la steamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adnia 1

03.07.2013, 18:05

lubita, esti o draguta! mie mi-e de foarte mare ajutor aparatul asta, e ultima mea achizitie si sta la loc de cinste, cel putin deocamdata. il ador si sunt super incantata ca nu trebuie sa stau langa el cat gateste si nici nu am grija ca se arde mancarea

Rocsi 1

03.07.2013, 19:49

Ce faine ti-au iesit

lilik 1

04.07.2013, 11:57

grozavi si arata tare apetisanti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ravioli al funghi cu sos de smantana si ciuperci