Red velvet cupcakes

de papabundetot in Prajituri, 26 Dec 2013 | 3010 vizualizari

 

Pentru ca sarbatorim Craciunul,am zis sa fim si noi in ton cu culoarea acestui sezon si am facut cateva briose speciale de sarbatoare,vesele si colorate :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina alba
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 gr colorant pudra rosu
  • esenta vanilie
  • lavanda
  • 200 ml ulei

Pentru crema:

  • 250 gr branza ricota
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cupcakes:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,esenta de vanilie,lavanda (am maruntit florile la mojar si apoi le-am adaugat), colorantul pudra,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Dupa ce s-au copt,am lasat briosele sa se raceasca foarte bine,apoi cu o forma speciala pentru briose (cumparata de la Selgros),am scos miezul de la fiecare briosa. Am facut o crema din frisca batuta bine,amestecata apoi cu grija cu branza ricota.Am introdus crema astfel obtinuta intr-un pos si am umplut briosele.

Le-am decorat cu bucatele mici din miezul scos si o glazura verde Dr Oetker.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose pandispan cu nutella