Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria

de mihaelar63 in Pui, 5 Noi 2013 | 4616 vizualizari

 

Toata lumea face pui fript, la punga, la cuptor. Eu de ce sa nu fac? Dar bineinteles ca va avea ca ingredient condimentul in topul preferintelor mele: cel de paella cu sofran :D Pentru reteta garanteaza Maria - finutza mea care a concluzionat "Papa bun" -si se stie ca copiii nu mint!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui pt . grill (1,6 Kg)
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 5 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita seminte chimen
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 plic condimente pt paella [ sofran, curcuma , ceapa si usturoi uscat ]
  • sare
  • piper alb
  • 50 ml ulei masline
  • pt orez
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 cani orez
  • 4 cani apa
  • 1/2 plic condimente pt. paella
  • sare
  • Mai aveti nevoie de o punga simpla de celofan pentru fripturi de la Alufix
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria:

Puiul bine curatat si spalat se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie interior-exterior,care il va face fraged. Condimentati cu piper, praf de ghimbir si condiment de paella. In interiorul puiului introduceti ceapa, usturoiul, lamaia ramasa si crenguta de rozmarin. Ungeti cu ulei de masline si masati puiul, presarati chimenul pe deasupra.

Pasarea astfel "dezmierdata" o introduceti in punga pe care o sigilati cu ajutorul clipsului sau o legati pentru a nu iesi aburul. Puneti punga in tava si dati la cuptor aproximativ 2 ore. Puiul este gata cand este rumenit.

Prepararea orezului: Taiati ceapa si caliti impreuna cu orezul, sarea si sofran-ul. Puneti apa si lasati la foc mic pana orezul se infoaie. Se obtine un orez cu o placuta culoare galbena. Nu amestecati deloc, doar la sfarsit puneti verdeata si cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul.    

Serviti puiul cald inconjurat de orez. Maria a spus "Nu patrunjei !!!" - deci la cererea oaspetei de onoare am decorat cu ceapa verde si ridichi :D

           

TIPS-URI

1

Prajind initial orezul acesta nu va mai fi clicos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta 444 - Pui la punga (cu orez) - Pentru Maria" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe la cuptor