Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni

de adnia in Prajituri, 19 Ian 2013 | 1260 vizualizari

 

Combinatia capsuni-lamaie este una deosebit de fina si eleganta, zic eu. asadar, am preparat aceasta delicioasa tarta cremoasa si racoritoara, perfecta pt. zilele speciale, sau in care dorim sa ne rasfatam:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
Pt blat:
  • 1 ou
  • 125 gr. unt rece
  • 25 gr. zahar
  • cateva lingurite apa rece
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde, pt. a forma bila de aluat
Pt. crema:
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou intreg - zahar
  • 4-5 linguri faina
  • 1 cubulet unt
  • capsuni feliate
Pt. merengue:
  • 4 albusuri
  • zahar pudra cat cuprinde (pt. a forma bezeaua)
Pt decor:
  • 2 capsunele
  • frunzulite de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni:


Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie. Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si galbenusurile (toate pe rand), amestecandu-se energic.Se adauga zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
Se intinde o foaie care se aseaza in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseaza capsuni feliate si se pdreaza cu putin zahar, dupa care se adauga crema de lamaie.Tarta se da la cuptor pana trece testul scobitorii.


Se scoate din cuptor si se lada 30 min. sa se racoreasca.
In acest timp se prepara bezeaua, cu care se acopera tarta (eu am facut valurele cu lingura, pt. un aspect mai frumos), apoi se da din nou la cuptor, pana cand aceasta se rumeneste frumos. Se decoreaza dupa imaginatie.
Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

diaconta 1

19.01.2013, 22:21

Felicitari draga mea,o adevarata performanta in doua saptamani,iar tarta asta tocmai potrivita pentru sarbatoare
Bravo pentru toate retetele tale

Miha 1

19.01.2013, 22:54

Felicitari!

diana_k 1

21.01.2013, 12:04

felicitari!!! aratoasa tarta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit