Reteta de desert cu clementine

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2024 | 1387 vizualizari

 

A trebuit sa consum urgent niste smantana pt. frisca si cum tot ma obseda un filmulet pe care-l vazusem pe youtube, am zis sa incerc sa fac ce am vazut acolo. Nu prea am inteles eu care era reteta exacta, asa ca am improvizat, important era sa-mi iasa ca si forma, gustul si textura am ales-o eu cu ce-mi place mie.
Pentru Reteta de desert cu clementine ai nevoie de urmatoarele ingrediente: clementine, oua, ciocolata, banana, smantana, gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de desert cu clementine
  • 3 clementine mici
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba Belcolade
  • 1 banana cca 100 g
  • 10 g gelatina + apa rece ( cat sa treaca cca 1 deget peste gelatina)
  • 200 g smantana pentru frisca cu 36 % grasime
  • 1 forma de tort mai inalta, diametru 8 cm , inaltime cca 12 cm si inel detasabil )
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de desert cu clementine:

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine

Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici, gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus smantana pt. frisca, cele 2 galbenusuri, ciocolata si banana taiata marunt , am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata. Am curatat clementinele, am luat o frigaruie si am bagat cele 3 clementine pe frigaruie, pe partea cu lemn, am asezat frigaruia cu clementine in centrul formei, apoia am turnat compozitia de crema, am incercat pe cat posibil sa tin cat mai pe centru clementinele. Eu am dat forma afara sa se intareasca, n-am mai bagat-o in lada frigorifica pentru ca era destul de frig afara. Am lasat-o afara cca 7-8 ore, apoi am scos desertul din forma si cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 7 rozete, in mijlocul clementinei am asezat o pepita de ciocolata neagra. Un desert delicios si racoros, pe gustul meu.Nu e greu de facut, mai mult dureaza pana se incheaga.

Vezi si reteta de Rulada cu portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert cu clementine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu crema de vanilie