Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

de amalia01 in Fructe de mare, 8 Noi 2017 | 34872 vizualizari

 

Recunosc: nu sunt mare amatoare de retete de fructe de mare, insa sunt zile in care imi place sa risc, in bucatarie, normal! Si nu mica mi-a fost uimirea sa constat ca reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi a iesit grozav si sunt atat de bune, incat toata familia le-a savurat cu placere (evident ca micuta nu a stiut ce sunt la inceput...).

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

  • 500 g midii congelate
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 3 frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi:

Preparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.

Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat (dupa gust) si lasi la foc mic sa se inabuse, cca. 45 de minute. Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand, pana scade vinul.

Servesti cald, cu patrunjel verde tocat deasupra. 

Sa aveti pofta!  

Alte retete delicioase cu fructe de mare, gasesti si aici - Scoici, surimi si peste in sos de vin sau aici - Orez cu fructe de mare

Pe mine m-ar tenta rau reteta aceasta - Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

TIPS-URI

1

eu am folosit piper alb pentru ca mi s-a parut mai aromat;

2

in ceea ce priveste vinul, am invatat ca la mancare se foloseste intotdeauna cel sec, pentru a nu-i schimba gustul. 

3

daca vrei poti sa renunti la Maggi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos de legume