Reteta de prajitura cu crema de cocos

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2022 | 7784 vizualizari

 

Craciun Fericit !🎄
Astazi va impartasesc cu drag Reteta de prajitura cu crema de cocos.
Ingredientele principale ale acestei retete sunt: oua, zahar, faina, ulei, lapte, nuca de cocos, unt, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de cocos
  • blat
  • 200 g albus
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 13 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri lapte 3,5% grasime
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g zahar
  • 40 g amidon
  • 140 g nuca de cocos
  • 150 g unt cu 82 % grasime
  • Decor ciocolata topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu crema de cocos:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul amestecat cu apa si am mixat cca 1 min, la final am incorporat faina si cacaua, cernute, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat amestecul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, am folosit testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat estenta de vanilie. L-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul l-am dat pe o razatoare marunta ca sa il pot amesteca mai bine in crema, asta pentru ca am uitat sa il scot mai devreme din frigider. Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase, am adaugat nuca de cocos si am continuat sa amestec cca 5-6 min. Am luat vasul de pe baia de abur si am incorporat untul, putin cate putin.

Asamblare : Am taiat marginile blatului , am obtinut un blat de 24/16 cm. Am insiropat foarte bine blatul apoi am intins crema cat mai uniform posibil. Am portionat prajitura in 24 de prajiturele mici. Apoi le-am glazurat cu ciocolata topita.

Vezi si reteta de Tort Raffaello

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Albinita