Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Mai 2023 | 2484 vizualizari

 

Din motive ploioase care m-au bagat in casa si nu m-au lasat sa-mi termin treaba, mi-am facut de treaba prin bucatarie si m-am agata de niste albusuri congelate. Erau tare plictisite , ele abusurile, asa ca le-am facut eu sa se imprieteneasca cu niste migdale, mure , nuci si alte chestii ce le-am gasit prin frigider si camara.
Pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, zahar, faina migdale, lapte condensat, smantana, dulceata mure, nuci, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure
  • Blat rulada - tava 30/40 cm
  • 240 g albusuri ( nu mai stiu cate oua au fost, asa ca nu ma intrebati)
  • 200 g zahar tos
  • 100 g faina migdale
  • 30 g amidon
  • un praf de sare
  • Crema
  • 75 g lapte condensat
  • 170 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Dulceata de mure
  • nuci prajite si taiate grosier
  • Frisca
  • 330 g smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Decor
  • Ciocolata topita Callebaut 54,5% cacao
  • mure din dulceata
  • bomboane trufe razuite
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul cernut si am mixat un minut, la final am incorporat faina de migdale cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am nivelat. Am preincalzit cuptorul la temperatura de 180 g , am bagat tava in cuptor si redus la mediu temperatura, am copt foaia de rulada cca 30 min sau pana se rumeneste frumos. Am scos tava din cuptor, am udat suprafata de lucru si am asezat hartia de copt cu tot cu blatul de rulada, ca sa se desprinda usor, apoi am rulat strans si am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus laptele condensat rece si smantana pentru frisca tot rece si am mixat pana am obtinut o crema ferma.

Asamblare : Foaia de rulada racita am derulat-o, am intins dulceata de mure pe toata suprafara, apoi am intins crema, peste crema am presarat nuca prajita si taiata grosier. Am rulat bine  si am lasat la frigider cateva ore, ca sa o pot portiona mai bine

Frisca: Intr-un bol am pus smantana pentru frisca rece de la frigider, am adaugat si zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos rulada de la frigider, am portionat-o in 14 bucati aproximativ egale, apoi am glazurat fiecare bucata-n parete cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca ciococlata si apoi am ornat cu frisca, mure din dulceata si am ras deasupra niste bomboane trufe.

Vezi si reteta Rulada Pavlova.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ksenya 1

26.05.2023, 10:59

asa zic si eu ca-i perfecta pentru ceai negru

Panacris 1

12.06.2023, 13:54

Super!

Rocsi 1

01.07.2023, 19:07

Ce grozavie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa