Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 26 Iul 2011 | 12145 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 700 g branza proaspata(dulce)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Vanilie
  • Zeama de lamaie
  •  Sos de visine:
  •  400 g visine
  • 150 g zahar
  • 1 plic tort gelee
  • +smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine:

Reteta de preparare a papanasilor

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga branza si se omogenizeaza.  Praful de copt si bicarbonatul se sting cu zeama de lamaie si se pun in amestecul anterior; se amesteca bine. Faina se cerne in compozitie, se mixeaza la inceput cu paletele pentru aluat(spirala) apoi cu mana, trebuie obtinut un aluat care poate fi modelat. Este posibil sa necesite mai multa faina sau mai potina,in functie de branzica.

Din aluatul obtinut formam bile potrivite( pe masa infainata) si facem o gaura in mijloc cu degetul. Pentru fiecare facem si cate o bila mai mica. Le asezam pe masa de lucru; intr-o tigaie/cratita punem uleiul (~500 ml) si cand este incins punem papanasii (eu mai inati am prajit bilutele mici), se introrc de mai multe ori pe ambele parti pana se rumenesc frumos,apoi se scot pe servetele absorbante.

Sosul de visine:

Visinele fara samburi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 100 ml apa, se fierbe pana scade sosul,apoi se adauga praful de tort-gelee si se mai fierbe 1 minut. Se lasa pana la racire completa.

Asamblare:

Pe gogoasa mare se pune 1 lingura de smantana si deasupra una din sosul de c\visine. Peste sos se aseaza biluta mai mica. Se pot servii calzi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu branza de vaci si stafide