Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 21 Noi 2019 | 34530 vizualizari

 

 Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui imi mai lipsea din colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui. 
Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui. Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara.
Pentru Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente: piept pui, usturoi, morcovi, ceapa, ardei, telina, oua, smantana, otet.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui
  • 500 gr piept pui
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 1 pastrnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 felie telina
  • 1 pahar smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri otet
  • sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui:

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui

Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin.

Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui pe care eu l-am taiat fasii.

Pieptul de pui taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea niste franjuri ramase de la alta masa .

Toate ingredientele vor fierbe de aici inainte foarte repede .

Am avut grija  ca fasiile de pui sa nu fie foarte fierte sa aiba forma si consistenta .

Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri .

.Acum scoateti si foaia de dafin si ceapa  .

Pe mine nu ma deranjeaza Boabele de piper ramase in zeama . Au un gust delicat si sunt putin iuti.

Dumneavoastra puteti strecura zeama .

Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt .

Eu am taiat cubulete marunte , morcoviisi patrunjelul , pentru consistenta ,si le-am pus inapoi in oala .

Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama  .

Smantana am amestecato bine cu doua galbenusuri de ou.

Peste amestecul cu smantana am turnat incet, amestecand . zeama din oala .

Am transferat liasonul in oala cu ciorba [ in acest momet focul se reduce la minimum ]. Se amesteca .

Acriti cu otet dupa gust .

Gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie .

La servire adugati patrunjel verde tocat , pentru prospetime si aroma.

Dintre retetele traditional romanesti, iti recomandam si Ciorba de potroace servita cu Ardei iuti in otet sau Iahnie de fasole servita cu Muraturi asortate.

                               Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de ciorba radauteana cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.11.2019, 20:27

Arata foarte bine! Am facut si eu, am mancat asa putina, dar nu ma omor dupa ea! M-am invatat cu borsurile, desi ai mei mananca si supe sau cirobe acrite cu altceva, dar de mine nu s-a prins!

madi_marin 1

24.11.2019, 21:14

Un deliciu!

Anett 1

30.11.2021, 16:07

Foarte delicios!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba a la Pavaloiu