Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe

de naomy in Prajituri, 8 Feb 2012 | 2415 vizualizari

 

Un adevarat rasfat, era culmea sa nu fie super de bun atat timp cat este ceva nou, nu este chiar o reteta proprie, dar am furat si eu de ici colo si am facut ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 300 gr biscuiti pt copii
  • 3 linguri de cacao pt copii(cola-cao cu fulgi de ciocolata )
  • 120 gr unt
  • CREMA DE BRANZA
  • 450 gr crema de branza la cutie (nu am folosit philadelphia)
  • 220 gr zahar brun
  • 150 gr smantana
  • 3 piculete zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 gr de fulgi de ciocolata.
  • CREMA DE TRUFE
  • 200 gr trufe
  • 100 frisca lichida
  • 50 mil rom
  • PT DECOR
  • 150 gr ciocolata cu migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe:

Se sfarama bicuitii cu mana sau in robotul de bucatarie, se pun intr-un vas inalt si separat topim untul si il amestecam cu cacaoa. Se amesteca untul cu biscuitii si se toarna intr-o forma de tarta cu peretii detasabili, se preseaza bine utilizand o cana, se vor obtine rezultate minunate. Se da forma cu blatul la frigider cam 5 minute .


CREMA DE BRANZA


Punem cutiile de branza in bolul de la mixer si adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si incepem sa mixam la viteza medie, apoi adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza ouale. Adaugam si smantana, mai mixam un pic si introducem treptat fulgii de ciocolata si amestecam cu o spatula.


Se scoate blatul din frigider si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 5 minute. Scoatem blatul din cuptor si reducem din temperatura la 170 apoi turnam compozitia de crema de branza deasupra blatului, apoi se aseaza intr-o tava mai mare, in care se toarna aproximativ 1 litru de apa care are rolul de a preintampina craparea suprafetei tartei. Se coace cam 30 -40 minute (eu am lasat-o un pic mai mult la cuptor cam 45 minute, depinde de cuptor) nu este necesar ca suprafata prajiturii sa fie rumena ,ci important ca marginile sa fie ferme si la atingerea suprafetei sa aveti senzatia ca atingeti o masa inchegata. Cand este gata stingeti cuptorul lasand usa deschisa ca tarta sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea se da la frigider, pentru cel putin 3 ore. (daca rezistati)


CREMA DE TRUFE


Este simpul ca buna ziua, se incalzeste frisca in care topim trufele apoi amestecam repede pana se formeaza o crema. Adaugam si romul apoi o lasam la racit cateva minute (grija sa nu se intaresca prea mult) e preferibil ca aceasta crema sa fie facuta cam dupa ce tarta s-a racit bine si este la frigider. Deci cum spuneam, cand este inca calda crema de trufe se toarna peste tarta, in forme circulare pana se acopera toata suprafata. Pentru a decora am razuit cu cutitul ciocolata cu migdale pana am obtinut fulgi mai mari si am decorat marginiile tartei .


Cer scuze pt lipsa de foto ,dar am ramas fara baterie la aparat tocmai dupa ce facusem blatul .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

horia 1

10.02.2012, 20:59

prezentarea de nota 10.

naomy 1

10.02.2012, 22:56

multumesc horia ,apreciez parerea ta ,gracias

bianca92 1

27.10.2013, 10:47

o bunatate trebuie sa o pun la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si jeleu de visine