Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta

de Panacris in Paste, 3 Iun 2019 | 422 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se transformă! ;) 
Pastele sunt preferatele mele, de ceva timp am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemîna oricui, nu trebuie mare pricepere. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, carne, legume, și brânză..
 

 

INGREDIENTE

  • Paste Rigatoni de la Barilla 500 g.
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă, optional,
  • Ciuperci champignon întregi 1 borcan cca. 350 g,
  • Ciuperci gălbiori conservate 1 borcan cca. 250 g,
  • Pulpă de pui gătită 1 bucată, ( friptură rămasă stingher prin frigider!),
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Brânză (de oricare, dar să fie mai grasă!) cca. 100 g,
  • Parmesan ras 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta:


Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.


Se asezonează de sare, piper și se adaugă smântâna lichidă, brânza mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, se asezonează de sare și piper.


Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste aveți prin cămară;)

2

Iar cu ingredientele principale puteți jongla de asemenea cu ce aveți prin frigider ;)

3

o nouă rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se transformă! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

05.06.2019, 10:29

Rocsi 1

05.06.2019, 19:07

Uite ce retete faine se pot face cu ce ai prin frigider si camara!

dantes 1

07.06.2019, 07:22

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci