Rigatoni cu sos de ardei rosii

de alba_zori in Penne, 21 Mar 2012 | 2097 vizualizari

 

Sant foarte multumita de reteta asta,este chiar stralucita dupa parerea mea,imi place la nebunie,o mananc si cu lingurita pe paine dupa ce se tremina pastele,asi tot manca in fiecare saptamana,dar nu se gasesc mereu ardei grasi rosii,am facut de mai multe ori,prima oara am facut in stil zacusca,ardei grasi cu ceapa si vinete,a iesit nici nu pot explica cat de mult mi-a placut.Dar si ardeii simpli sant nemaipomeniti,un gust dulceag si picacios de la curry e chiar tot ce trebuie la pranz,si cu siguranta nu e greu la digerit din cauza ca am indepartat cojile de la ardei,atata tot,deci e un punct in plus,pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei rosii mai marisori.
  • ulei de masline.
  • o foaie de lustean sau patrunjel.
  • curry dupa gust.
  • sare dupa gust.
  • rigatoni 170 gr.
  • branza tofu de soia sau 3 linguri de smantana.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu sos de ardei rosii:

Sa va explic cat imi place poate nu are mult rost, mai bine este sa incercati cat mai repede si sa vedeti ca am dreptate.


Deci eu am inceput sa spal ardeii fara sa-i sterg de apa si sa-i tai bucatele, i-am pus intr-o cratita cu un pic de ulei de masline, am pus si un pic de sare si curry si foaia de leustean, am pus capacul bine fara sa las loc la aer ca sa nu se usuce si asa din cand in cand mai amestecam si ma uitam daca se coc, cam in 30 de minute s-au si facut.


Intre timp am mai adaugat o lingura de apa fierbine ca sa nu se usuce prea tare, apoi cand era gata am scos foaia de leustean si ardeii i-am dat prin storcatorul de rosii ca sa indepartez cojile, a curs o crema fina in cratita mai micuta care o aveam dedesubt, asa am lasat la odihnit pana am pus cratita cu apa la fiert pe rigatoni.


Deci cand a fiert apa cu sarea am pus si rigatoanele si cand s-au facut, inainte de a le scurge, am incalzit din nou sosul de ardei un pic. Am pregatit si farfuriile si am scurs rigatoanele si am pus si sosul deasupra si am ras branza tofu deasupra, stiu ca smantana e moartea ei, dar eu de la alergia mea la lapte folosesc tofu.


Din ce a mai ramas din sos am pus cu lingurita pe paine si am servit si asa, deci pofta mare, da mare mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu sos de ardei rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

22.03.2012, 01:46

gatesti minunat..ce sa mai zic...

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:45

MIUTA 1

22.03.2012, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele in agro dolce