Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

de simona72 in Paste, 26 Oct 2015 | 4622 vizualizari

 

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai gasiti si sub denumirea de paste orzo. Se pot folosii in multe feluri, dar mie imi plac cel mai mult in supe si paste cu sos. De aceasta data am ales un sos de rosii la care am adaugat 2 fileuri de macrou afumat.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri macrou afumat
  • pentru sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brut
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • in plus:
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei 
  • mozzarella
  • 150 gr paste risoni Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu sos de rosii si macrou afumat:

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc aproximativ 7-10 minute, pana sosul capata consistenta. Se adauga restul ingredientelor:sare, piper, oregano, busuioc, zahar, se amesteca, se lasa sa fiarba inca 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. La final se adauga macroul afumat, curatat de pielite si rupt cu mainile in bucatele, patrunjel proaspat tocat marunt.Se amesteca toate ingredientele.

Pastele risoni se fierb pentru 10 minute, in apa multa cu sare. Se trec printr-o strecuratoare, se adauga la sosul cu peste, se amesteca si se lasa sa fiarba imreuna cu sosul inca 2-3 minute. Se pune in farfurie o portie generoasa de paste, se adauga in farfurie peste paste cateva fileuri mici de somon afumat, cateva rosii uscate si conservate in ulei si bucatele de mozzarella. Se servesc pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu sos de rosii si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi