Risotto cu caracatita

de cristeena20 in Fructe de mare, 6 Feb 2014 | 2289 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta reteta dar a iesit deosebit de delicioasa..pentru cine e fan risotto cremos cu multa branza recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de tentacule de caracatita (cca 500 gr- 5 tentacule mari)
  • 8 pumni de orez rizotto
  • 2 cepe
  • ulei de masline
  • branza parmigiano razuita (cca 5 linguri)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu caracatita:

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe aragaz sa fie merue fierbinte.


Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline, iar cand e inmuiata adaugam caracatita feliata si apoi aduagam orezul pentru rizotto. Lasam inca 3 minute sa se caleasca toate si adaugam cu o lingura din supa in care a fiert caracatita, doar cat sa acopere putin orezul. Amestecam continuu si adaugam treptat din supa. CA sa avem un rizotto cremos trebuie sa amestecam mereu in timpul fierberii si sa adaugam apa doar treptat. LA fina, cand orezul este fiert si cremos, adaugam branza parmigiano razuita si mai lasam 3 minute. Adaugam sare, piper dupa gust.


Lasam acoperit cuc apac inca 5 minute apoi servim cu parmigiano ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Pushaa 1

06.02.2014, 20:24

cristeena20 1

06.02.2014, 22:12

Va multuemsc

cristeena20 1

06.02.2014, 22:14

ideea de risotto cuc aracatita mi-a venit deschizand frigiderul..stiam ca musafirelor le place la nebunie risotto-ul....si apoi la fel caracatita..am indraznit sa fac combinatia..si sincer..a iesit o bunaciune.....il pun la retetele de top cu orez..Aici se mananca mult orez cu peste amestecat..sau pipote gatite la fel cu orez impreuna...Imi place mult asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si Gorgonzola