Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2014 | 5821 vizualizari

 

Util acest multicooker mai ales pentru preparate cu orez sau paste!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez Risotto
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii(congelati)
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • 200 gr bucati de bacon afumat
  • 120 ml ulei de masline
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 varf lingurita piper alb macinat
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker:

Pregatim toate ingredientele, adica spalam orezul, curatam, spalam si tocam legumele marunt, scurgem ciupercile de lichid si le tocam mai micute.

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul fry pentru 15 minute.

Cand incepe sa se incinda uleiul adaugam legumele, ciupercile, foile de dafin si putina sare si le lasam 5-10 minute, amestecand din cand in cand cu spatula din dotare, apoi adaugam baconul si la final orezul. 

Amestecam ingredientele in vas timp de cateva minute, apoi vom elimina foile de dafin si vom asezona cu celelalte condimente.

Adaugam apa calda, inchidem capacul si setam programul Risotto pentru 40 de minute.

Cand se finalizeaza programul, adaugam patrunjelul tocat.

Noi am servit alaturi de snitele din piept de pui si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si bacon, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

13.03.2014, 19:57

Cred ca este super gustos

Lavinia 1

15.03.2014, 09:17

foarte gustos

cristeena20 1

03.04.2014, 12:32

Un orez excelent!!!imi si imaginez ce bun a iesit!!1

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez egiptean