Risotto cu lamaie si cimbru

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2011 | 1856 vizualizari

 

De curand am gasit la un magazin orez arborio din Italia ,la 6 lei un kg. Nu-mi venea sa cred,era prima data ca vedeam prin magazine orez arborio si m-as fi asteptat sa fie cu mult mai scump.
Din carticica "The Hawthorn Series - Rissotos,Pilafs&Paellas". Eu am injumatatit cantitatea si am folosit cimbru salbatic.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 litru supa de legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75 gr unt
  • 1 ceapa,taiata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cup de orez arborio
  • 3 linguri de cimbru proaspat
  • 1 lingura coaja de lamaie data pe razatoare
  • 1 1/2 cup Parmesan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu lamaie si cimbru:

Se pune supa de legume intr-o oala, se se tine pe foc astfel incat sa fie calda tot timpul,dar sa nu fiarba.Sau o puteti incalzi si acoperi cu un capac.


Se pune ulei si jumatate din unt intr-o tigaie mai mare sau oala si se calesc ceapa si usturoiul 5 minute.


Adauga orezul si cimbrul.


Adauga jumatate de cup(125 ml) de supa de legume,amestecand continuu la foc mijlociu pana s-a absorbit tot lichidul.


Continua sa adaugi supa de legume,cate jumatate de cup pana cand se absoarbe si adaugi din nou.


Se tine pe foc 25 de minute sau pana s-a absorbit toata supa si orezul e moale.


Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie,Parmesanul si restul de unt.


 

TIPS-URI

1

se amesteca des

2

daca folositi cimbru uscat puneti mai putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu lamaie si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

06.03.2011, 15:14

delicios

mirela0911 1

06.03.2011, 20:24

tare buna

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:58

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu lamaie