Risotto cu pui si legume

de Oana in Pui, 2 Mar 2014 | 9224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • un morcov
  • 2 tije de telina apio
  • un dovlecel mic
  • jumatate de ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 1,5 l apa clocotita sau supa de legume
  • o ceasca orez pentru risotto
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei
  • o lingura cu unt
  • 3 linguri parmesan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu pui si legume:

Carnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste carne si se amesteca pana se inmoaie usor. Se adauga sare si piper dupa gust.Se adauga orezul spalat si scurs de apa. Cand apa lasata de legume si carne s-a evaporat se adauga vinul alb si se amesteca usor pana se evapora si el. Se adauga apoi cate un polonic de apa clocotita sau supa fierbinte de legume, amestecand mereu pana ce lichidul este absorbit de orez. Se pune supa atat cat este nevoie, pana ce orezul este fiert.  

Se opreste focul si se adauga untul si parmesanul ras, amestecand usor pana orezul devine cremos. Se serveste cu patrunjel verde tocat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu pui si legume-0
Risotto cu pui si legume-1
Risotto cu pui si legume-2
Risotto cu pui si legume-3
Risotto cu pui si legume-4
Risotto cu pui si legume-5
Risotto cu pui si legume-6

COMENTARII (16)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:03

simona72

simona72 1

03.03.2014, 10:53

Supeer!!

_Alina_

_Alina_ 1

03.03.2014, 11:09

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!