Risotto cu sparanghel

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2010 | 3769 vizualizari

 

V-am spus ca am gasit sparanghel romanesc? Si pentru ca nu mai e mult pana trece vremea lui, m-am grabit sa fac un risotto.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 30 g unt (sau 3 linguri ulei de masline)
  • 500 ml supa clara de vita (facuta in casa, nu din cub!)
  • 500 ml zema in care a fiert sparanghelul
  • 300 g orez cu bob mare rotund (eu am luat de la Scotti, Colosal)
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g parmezan de buna calitate (Garan Padano de la Galbani am folosit eu)
  • 5 fire de sparangel, fierte in prealabil
  • sare, piper dupa gust
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel:

1. Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite.


2. Incalzeste supa. Amestec-o cu zeama de la sparanghel, astfel incat in total sa ai cam 1litru


3. Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si lasa sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid.


4. Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.


5. Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente.


6. Adauga sparanghelul si mai lasa putin sa fiarba.


7. Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul si coaja de lamaie. Amesteca, lasa 5 minute sa se racoreasca putin si serveste risotto cald ca fel principal (la cina) sau ca garnitura la alte feluri de mancare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (12)

Bunica 1

05.06.2010, 09:06

E un deliciu pentru mine care iubesc sparanghelul !

Oana 1

07.06.2010, 22:40

Mmmm, cred ca este delicios! Numai minunatii ai facut

Brindusa 1

07.06.2010, 23:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro