Risotto de Quinoa

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 1067 vizualizari

 

Pentru primul preparat gătit de mine cu quinoa, am ales un risotto cu boabe de fava care s-a dovedit a fi mult mai gustos decât m-am așteptat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame quinoa
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • 100 grame boabe fava
  • 50 grame Parmezan ras
  • 1 lingură ierburi provencale
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de Quinoa:

Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece.


Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute.


Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când acesta este absorbit complet.


Cu un polonic, se adaugă supa în tigaie, câte unul odată, amestecând după fiecare adăugire, până când lichidul este absorbit. Se continuă procesul până când quinoa devine cremoasă și germenii s-au spart.


Înainte ca tot lichidul să fie absorbit, se adaugă boabele de fava și se mai gătesc până la absorbirea completă a lichidului.


În ultimele 2-3 minute de gătire, se adaugă parmezanul și ierburile.


Poate fi consumat ca preparat principal sau ca garnitură.

 

TIPS-URI

1

Se pare că dacă qinooa nu este clătită foarte bine, aceasta va avea gust amar.

2

Boabele de fava pot fi gătite separat, la aburi pentru 5-7 minute și adăugate la final.

3

Boabele de fava pot fi înlocuite cu orice altă legumă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de Quinoa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

CookieMonster 1

09.05.2013, 14:39

nu am mancat pana acum asa ca am sa fur o gurita de aici

Sim0na 1

10.05.2013, 12:52

Nu am mancat pana acum, dar cred ca-i bun..

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Nohutlu Pilav