Sufleu improvizat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2013 | 3970 vizualizari

 

Acest sufleu a luat nastere in momentul in care trebuia sa prepar o cina si habar nu aveam ce sa fac.
M-am uitat in frigider. Aveam cate putin din toate, dar nimic care sa ma atraga in mod special.
Am decis sa fac o combinatie cu ce era pe acolo si iata ce a iesit!
Un deliciu usor de preparat, bun de papat si cald si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare ( eu am pus 125 gr. cartofi copti taiati bucatele);
  • 20 gr. (1/2) ceapa rosie (tocata marunt, cruda);
  •  50 gr. cascaval ras mare;
  •  100 gr. telemea de vaca rdrobita cu furculita sau rasa (potrivit de sarata);
  •  100 gr. smantana (grasime 12%);
  •  140 gr. iaurt Danone (grasime 4.1 %);
  •  4 oua;
  •  6 masine taiate in sferturi;
  •  20 gr. ulei de masline;
  •  30 gr. pesmet (pentru compozitie) + 10 gr. (pesmet pentru tapetat vasul);
  •  putin unt (pentru uns vasul);
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu improvizat:

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade.

Preincalzim cuptorul la 220 grade  (daca cumva am oprit cuptorul dupa ce am copt cartofii).

Taiem bucatile de cartofi in bucati mici. Amestecam toate ingredientele (fara unt), tapetam fundul si peretii unui vas de yena (al meu 20 cm diametrul) cu unt si cele 10 gr. de pesmet.

Turnam amestecul in vas si bagam la cuptor pentru 45-50 minute pana se incheaga si se rumeneste.

Lasam putin sa se raceasca, portionam si papam. Este foarte buna si rece.

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu cartofi fierti, fara sa ii mai coacem.

2

Se poate servi cu diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu improvizat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:53

Ce fain.Iau pentru mama o feliuta!

Patricia Iordache 1

17.03.2013, 14:57

Sim0na 1

18.03.2013, 11:25

Ce bun cred c-a fost! Improvizatiile sunt cele mai delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de casa