Sufleu improvizat

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2013 | 2098 vizualizari

 

Acest sufleu a luat nastere in momentul in care trebuia sa prepar o cina si habar nu aveam ce sa fac.
M-am uitat in frigider. Aveam cate putin din toate, dar nimic care sa ma atraga in mod special.
Am decis sa fac o combinatie cu ce era pe acolo si iata ce a iesit!
Un deliciu usor de preparat, bun de papat si cald si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare ( eu am pus 125 gr. cartofi copti taiati bucatele);
  • 20 gr. (1/2) ceapa rosie (tocata marunt, cruda);
  •  50 gr. cascaval ras mare;
  •  100 gr. telemea de vaca rdrobita cu furculita sau rasa (potrivit de sarata);
  •  100 gr. smantana (grasime 12%);
  •  140 gr. iaurt Danone (grasime 4.1 %);
  •  4 oua;
  •  6 masine taiate in sferturi;
  •  20 gr. ulei de masline;
  •  30 gr. pesmet (pentru compozitie) + 10 gr. (pesmet pentru tapetat vasul);
  •  putin unt (pentru uns vasul);
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel si marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu improvizat:

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade.


Preincalzim cuptorul la 220 grade (daca cumva am oprit cuptorul dupa ce am copt cartofii).


Taiem bucatile de cartofi in bucati mici. Amestecam toate ingredientele (fara unt), tapetam fundul si peretii unui vas de yena (al meu 20 cm diametrul) cu unt si cele 10 gr. de pesmet.


Turnam amestecul in vas si bagam la cuptor pentru 45-50 minute pana se incheaga si se rumeneste.


Lasam putin sa se raceasca, portionam si papam. Este foarte buna si rece.

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu cartofi fierti, fara sa ii mai coacem.

2

Se poate servi cu diferite sosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu improvizat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

17.03.2013, 13:53

Ce fain.Iau pentru mama o feliuta!

Patricia Iordache 1

17.03.2013, 14:57

Sim0na 1

18.03.2013, 11:25

Ce bun cred c-a fost! Improvizatiile sunt cele mai delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29