Cocorada ardeleneasca

de CramaHaiducilor in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2012 | 6031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • branza
  • varza cruda
  • urda
  • prune
  • faina alba
  • drojdie
  • sare
  • untura de porc sau ulei
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocorada ardeleneasca:

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale dar nici vartos.

Dupa ce se framanta bine se pune in el o lingura de unsoare de porc ca sa il unga si se continua cu framantatul inca 15 minute. Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu o stergura, pana creste si se face inca atata.

Intre timp se taie varza fidea si se pune la calit cu sare si piper, prunele se curata de samburi si se pun la foc mic cu zahar ca sa se inmoaie. Urda se amesteca dupa gust cu zahar sau cu marar, iar branza se sareaza bine.

Cand aluatul este gata crescut se pune pe masa presarata cu faina. Se imparte in 4 parti si se intind in forma rotunda. Se adauga umplutura aleasa si se trage aluatul peste ea, dupa care se apasa cu mana  pana arata ca o placinta. Se pune la cuptorul incins pe hartia de copt si se unge cu ulei.

O lasam sa se coaca pana se rumeneste pe deasupra dupa care se scoate afara si se pune sa sada pe masa sub o stergura curata ca sa se rareasca.

Cocorada se serveste la orice masa de pranz sau cina si este o gustare care se poate face pe tot parcursul anului, schimband doar umplutura, in functie de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Corinuta 1

15.10.2012, 21:55

Foartye faina cocorada!

MIUTA 1

15.10.2012, 22:54

Foarte buna!

adry88 1

16.10.2012, 09:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Urdoaice