Cocorada ardeleneasca

de CramaHaiducilor in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2012 | 2814 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • branza
  • varza cruda
  • urda
  • prune
  • faina alba
  • drojdie
  • sare
  • untura de porc sau ulei
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocorada ardeleneasca:

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale dar nici vartos.


Dupa ce se framanta bine se pune in el o lingura de unsoare de porc ca sa il unga si se continua cu framantatul inca 15 minute. Se lasa aluatul la dospit, acoperit cu o stergura, pana creste si se face inca atata.


Intre timp se taie varza fidea si se pune la calit cu sare si piper, prunele se curata de samburi si se pun la foc mic cu zahar ca sa se inmoaie. Urda se amesteca dupa gust cu zahar sau cu marar, iar branza se sareaza bine.


Cand aluatul este gata crescut se pune pe masa presarata cu faina. Se imparte in 4 parti si se intind in forma rotunda. Se adauga umplutura aleasa si se trage aluatul peste ea, dupa care se apasa cu mana pana arata ca o placinta. Se pune la cuptorul incins pe hartia de copt si se unge cu ulei.


O lasam sa se coaca pana se rumeneste pe deasupra dupa care se scoate afara si se pune sa sada pe masa sub o stergura curata ca sa se rareasca.


Cocorada se serveste la orice masa de pranz sau cina si este o gustare care se poate face pe tot parcursul anului, schimband doar umplutura, in functie de sezon.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocorada ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Corinuta 1

15.10.2012, 21:55

Foartye faina cocorada!

MIUTA 1

15.10.2012, 22:54

Foarte buna!

adry88 1

16.10.2012, 09:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu cartofi si varza murata