Risotto de somon

de cristeena20 in Peste, 15 Sep 2014 | 1573 vizualizari

 

Am incercat varianta asta din pura curiozitate si va garantez ca a iesit nemaipomenit de buna. Daca aoreciati somonul va recomand sa incercati aceasta varianta de risotto.

 

INGREDIENTE

  • 4 pumni de orez rizotto (cu bob rotund)
  • supa de peste
  • 1 ceapa mijlocie
  • unt
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper alb, parmezan ras
  • 1 felie de somon mai mare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de somon:

Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni  de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana capata culoare, doar sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi orezul si amestecam cca 2 minute . Turnam vinul alb si lasam sa scada , amestecand continuu. Apoi turnam cate un polonic de supa de peste, treptat, amestecand continuu.Cand scade apa, adaugam iar supa , pana se fierbe fierbe bobul de orez si devine cremos. Eu supa am facut-o din apa clocotita amestecata cu concentrat knorr de peste. 

Somonul se taie cubulete si il prajim in unt sau margarina vegetala pentru gatit. Il rumenim usor pe toate partile (nu foarte mult sa nu devina sec). Dam deoparte. 

Cand orezul e aproape de tot fiert adaugam cubuletele de peste, cu sosul lasat in tigaie si amestecam cu grija. La final , cand stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat fin. Si servim cu parmezan ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

15.09.2014, 21:20

deyutzky 1

15.09.2014, 21:30

n-am incercat dar suna tare bine

Bya Ralu 1

22.11.2014, 14:50

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!