Risotto de somon

de cristeena20 in Peste, 15 Sep 2014 | 1654 vizualizari

 

Am incercat varianta asta din pura curiozitate si va garantez ca a iesit nemaipomenit de buna. Daca aoreciati somonul va recomand sa incercati aceasta varianta de risotto.

 

INGREDIENTE

  • 4 pumni de orez rizotto (cu bob rotund)
  • supa de peste
  • 1 ceapa mijlocie
  • unt
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper alb, parmezan ras
  • 1 felie de somon mai mare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de somon:

Pentru ca risotto sa iasa bun este important sa folosim orezul specific, cu bobul rotund. De obicei eu folosesc 2 pumni de orez pentru fiecare persoana. Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim cu ulei de masline, pana devine moale si translucida. Nu trebuie sa se prajeasca pana capata culoare, doar sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi orezul si amestecam cca 2 minute . Turnam vinul alb si lasam sa scada , amestecand continuu. Apoi turnam cate un polonic de supa de peste, treptat, amestecand continuu.Cand scade apa, adaugam iar supa , pana se fierbe fierbe bobul de orez si devine cremos. Eu supa am facut-o din apa clocotita amestecata cu concentrat knorr de peste.


Somonul se taie cubulete si il prajim in unt sau margarina vegetala pentru gatit. Il rumenim usor pe toate partile (nu foarte mult sa nu devina sec). Dam deoparte.


Cand orezul e aproape de tot fiert adaugam cubuletele de peste, cu sosul lasat in tigaie si amestecam cu grija. La final , cand stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat fin. Si servim cu parmezan ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

15.09.2014, 21:20

deyutzky 1

15.09.2014, 21:30

n-am incercat dar suna tare bine

Bya Ralu 1

22.11.2014, 14:50

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti si sparanghel