Risotto galben (cu sofran)

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 3912 vizualizari

 

De multa vreme ma inghiontesc singura si-mi fac curaj ca sa incerc sa fac un risotto. Am avut impresia ca e ceva greu, cand de fapt e vorba de o mancare pe care trebuie s-o faci cu multa dragoste. Trebuie sa stai langa el din momentul cand incepi si pana ce e gata, adica in jur de o jumatate de ora

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 30 g unt (sau 3 linguri ulei de masline)
  • 1 l supa clara de vita (facuta in casa, nu din cub!)
  • maduva de la oasele de vita din care ai facut supa (cam 50 g)
  • 200 g orez cu bob mare rotund (eu am luat de la Scotti, Colosal)
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g parmezan de buna calitate (Garan Padano de la Galbani am folosit eu)
  • 1plic de sofran de la Kotany
  • sare, piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto galben (cu sofran):

Mai intai pune intr-o ceasca cam 5 linguri de apa calduta peste sofran. Amesteca si lasa sa se dizolve.


Incalzeste supa.


Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si maduva si lasa sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid. Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.


Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente. Mie mi-a trebuit toata supa, dar e posibil ca alte tipuri de orez sa necesite mai putina sau mai multa. Oricum, in final bobul de orez trebuie sa ramana intreg, dar moale. Si totul trebuie sa fie intr-un sos cremos. Nu trebuie sa fie un orez uscat.


In final adauga sofranul si amesteca sa se absoarba apa. Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul, amesteca si serveste cald ca garnitura la alte mancaruri sau ca antreu.

 

TIPS-URI

1

risotto nu mai e la fel de bun cand se raceste. De aceea e bine sa pregatesti numai atat cat se mananca la acea masa.

2

poti folosi si alte arome, dupa cum preferi

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto galben (cu sofran)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

FlyingRoo 1

22.04.2010, 19:44

Madi, eu vreau inapoi in Australia!

madi_marin 1

22.04.2010, 20:08

si in Australia vreau.....

Brindusa 1

22.04.2010, 20:31

ohooohoo cam departicel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei invizibili