Risotto picant cu fructe de mare

de nico15 in Fructe de mare, 1 Sep 2011 | 3218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 calamar
  • 6 creveti
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 ardei iuti
  • 3 cuburi de unt
  • 150 g de orez cu bobul lung
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 ceapa mica si doua fire de ceapa verde
  • 50 ml de smantana lichida
  • supa(concentrat) de creveti
  • 15 cepe mici(arpagic)
  • Vifon concentrat de ardei iute
  • 50 g de parmezan  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto picant cu fructe de mare:

Curatam crevetii de cochilie, de capete si cozi si vom face o supa din ele, potrivim cu sare si lasam la fiert.


Curatam, spalam si taiem tubul de calamar in fasii potrivite, incingem o tigaie in care punem unt si ulei de masline, adaugam arpagicul si ceapa verde, dupa ce s-au sotat se adauga crevetii si calamarul, adaugam rosiile cherry taindu-le pe jumatate, ardeii iuti tocati foarte fin se adauga si o lingurita de Vifon concentrat si se continua sotarea dupa care adaugam putina smantana lichida, vom lasa sa se fiarba un pic dupa ce s-au sotat, nu vom lasa mult deoarece calamarul are tendinta sa prinda gust ca de cauciuc.


Risotto


Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt si calim ceapa taiata marunt dupa care adaugam orezul, amestecam cateva minute dupa care adaugam vinul si asteptam ca acesta sa se evapora dupa care vom adauga doua polonice din supa noastra de creveti putin cate putin pentru a putea sa fie absorbit, saram si piperam cu piper alb. La final mai adaugam pentru cremozitate 2 cubulete de unt si radem parmezan.


Dessign: putem decora farfuria cu praf de boia.


Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto picant cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Laly 1

01.09.2011, 22:34

Nico ce bunatate ai facut,vin si eu la o portie

LUK 1

02.09.2011, 08:14

alinutzika 1

02.09.2011, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare si parmezan