Rogan Josh – miel in stil indian

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2016 | 6593 vizualizari

 

"Rogan Josh este un fel de mâncare indiană originară din regiunea Kashmir. Bucăţile de miel sunt condimentate şi pregătite într-un sos pe bază de iaurt. Cuvântul “rogan” înseamnă ulei în persană, iar “josh” inseamnă picant, fierbinte, de aici denumirea de “rogan josh” a primit în India înţelesul de “gătit în ulei incins”.
Modurile de preparare, la fel ca şi ingredientele, variază de la reţetă la reţetă, dar pentru oricare dintre ele, pleiada de condimente este esenţială. Pentru occidentali mixul de condimente poate fi înlocuit cu praf de curry, dar dacă doriţi să respectaţi reţeta întocmai, atunci trebuie să faceţi rost de nucşoară, cuişoare, ghimbir, scorţişoară, chimion, anason, şofran, chimen dulce, chilli roşu…şi asta doar pentru început."   https://www.youtube.com/watch?v=p1RgI4R8VX4  
Am preparat reteta la dorinta sotului meu care sunt sigura ca n-ar gustat-o daca era initiativa mea :))) 
De altfel pe mama-soacra n-am reusit s-o conving sa manance. Cand a vazut ce ingrediente folosesc pentru o "tocana" m-a rugat ca ei sa nu-i opresc asa ceva si ca ar fi bine sa nu folosesc toata pulpa de miel ca sa aruncam mai putina mancare in cazul in care nici noua n-o sa ne placa  =)))))) 
Dar... surpriza! :D
A iesit o mancare atat de buna, cu o aroma atat de placuta, incat am servit amandoi cate doua portii. 
Nu pot sa descriu in cuvinte gustul, nu seamana cu nimic din ce am mancat pana acum, asa ca nu va ramane decat sa incercati sa va preparati singuri Rogan Josh :)
 

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 5-6 boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa cu nucşoară
  • 4-5 cuişoare
  • 1/2 lingurite cu scorţişoară
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 pulpa de miel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir de 2,5 centimetri, tăiată bucăţi
  • 1 lingurita cu boia iute de ardei
  • 1 lingurita cu boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de seminţe de chimen
  • 1 lingurită cu praf de curry
  • o foaie de dafin
  • sare după gust
  • 2-3 roşii făcute piure
  • 2-3 linguri de iaurt simplu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rogan Josh – miel in stil indian:

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite.

Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină.

Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am folosit wok-ul ) la foc mediu. Adăugam boabele de piper negru, praful de nucşoară, cuişoarele, foaia de dafin şi amestecam până încep să emane mirosurile specifice.

Adăugam ceapa pe care o calim cca 10 minute, până devine aurie. Adăugam carnea de miel şi gătim timp de alte cinci minute până ce aceasta se închide la culoare, moment în care putem adauga şi pasta de usturoi şi ghimbir. Amestecam, reducem focul la mic şi lasam să se prăjească timp de cinci minute învârtind în tigaie din când în când.

Este momentul sa adaugam boiaua, seminţele de chimen, praful de curry, sarea, roşiile şi iaurtul. 

Acoperim tigaia şi lăsam focul la minim. Trebuie să scadă timp de 10 minute. Adăugam 3 linguri de apă fierbinte la sos, amestecam bine şi mai lăsam pe foc timp de alte 8-10 minute până se îngroaşă.

Acum adăugam apă fierbinte cât să acopere mielul, lăsam amestecul să înceapă să fiarbă şi lasam pe foc până când carnea se patrunde usor. 

In reteta originala se specifica sa garnisim cu coriandru tăiat înainte de a servi, dar eu am ales patrunjelul verde. 

Am servit cu orez.

TIPS-URI

1

Faţă de reteta originala eu nu am folosit coriandu, chimion si nici nucsoara neagra si verde ( am folosit praful de nucsoara rosie din comert )

2

Pentru a obţine o textură cât mai fină a sosului am blendat rosiile impreuna cu iaurtul înainte sa le adaug in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rogan Josh – miel in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.10.2016, 11:49

Ce aromat Bravo pentru curaj

Ina 1

07.10.2016, 21:03

Va multumesc pentru aprecieri!

Catalina L 1

08.10.2016, 21:24

chiar foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu cartofi la cuptor