Rogan Josh – miel in stil indian

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2016 | 934 vizualizari

 

"Rogan Josh este un fel de mâncare indiană originară din regiunea Kashmir. Bucăţile de miel sunt condimentate şi pregătite într-un sos pe bază de iaurt. Cuvântul “rogan” înseamnă ulei în persană, iar “josh” inseamnă picant, fierbinte, de aici denumirea de “rogan josh” a primit în India înţelesul de “gătit în ulei incins”.
Modurile de preparare, la fel ca şi ingredientele, variază de la reţetă la reţetă, dar pentru oricare dintre ele, pleiada de condimente este esenţială. Pentru occidentali mixul de condimente poate fi înlocuit cu praf de curry, dar dacă doriţi să respectaţi reţeta întocmai, atunci trebuie să faceţi rost de nucşoară, cuişoare, ghimbir, scorţişoară, chimion, anason, şofran, chimen dulce, chilli roşu…şi asta doar pentru început."   https://www.youtube.com/watch?v=p1RgI4R8VX4  
Am preparat reteta la dorinta sotului meu care sunt sigura ca n-ar gustat-o daca era initiativa mea :))) 
De altfel pe mama-soacra n-am reusit s-o conving sa manance. Cand a vazut ce ingrediente folosesc pentru o "tocana" m-a rugat ca ei sa nu-i opresc asa ceva si ca ar fi bine sa nu folosesc toata pulpa de miel ca sa aruncam mai putina mancare in cazul in care nici noua n-o sa ne placa  =)))))) 
Dar... surpriza! :D
A iesit o mancare atat de buna, cu o aroma atat de placuta, incat am servit amandoi cate doua portii. 
Nu pot sa descriu in cuvinte gustul, nu seamana cu nimic din ce am mancat pana acum, asa ca nu va ramane decat sa incercati sa va preparati singuri Rogan Josh :)
 

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 5-6 boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa cu nucşoară
  • 4-5 cuişoare
  • 1/2 lingurite cu scorţişoară
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 1 pulpa de miel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 bucata de ghimbir de 2,5 centimetri, tăiată bucăţi
  • 1 lingurita cu boia iute de ardei
  • 1 lingurita cu boia dulce de ardei
  • 1 lingurita de seminţe de chimen
  • 1 lingurită cu praf de curry
  • o foaie de dafin
  • sare după gust
  • 2-3 roşii făcute piure
  • 2-3 linguri de iaurt simplu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rogan Josh – miel in stil indian:

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite.


Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină.


Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am folosit wok-ul ) la foc mediu. Adăugam boabele de piper negru, praful de nucşoară, cuişoarele, foaia de dafin şi amestecam până încep să emane mirosurile specifice.


Adăugam ceapa pe care o calim cca 10 minute, până devine aurie. Adăugam carnea de miel şi gătim timp de alte cinci minute până ce aceasta se închide la culoare, moment în care putem adauga şi pasta de usturoi şi ghimbir. Amestecam, reducem focul la mic şi lasam să se prăjească timp de cinci minute învârtind în tigaie din când în când.


Este momentul sa adaugam boiaua, seminţele de chimen, praful de curry, sarea, roşiile şi iaurtul.


Acoperim tigaia şi lăsam focul la minim. Trebuie să scadă timp de 10 minute. Adăugam 3 linguri de apă fierbinte la sos, amestecam bine şi mai lăsam pe foc timp de alte 8-10 minute până se îngroaşă.


Acum adăugam apă fierbinte cât să acopere mielul, lăsam amestecul să înceapă să fiarbă şi lasam pe foc până când carnea se patrunde usor.


In reteta originala se specifica sa garnisim cu coriandru tăiat înainte de a servi, dar eu am ales patrunjelul verde.


Am servit cu orez.

 

TIPS-URI

1

Faţă de reteta originala eu nu am folosit coriandu, chimion si nici nucsoara neagra si verde ( am folosit praful de nucsoara rosie din comert )

2

Pentru a obţine o textură cât mai fină a sosului am blendat rosiile impreuna cu iaurtul înainte sa le adaug in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rogan Josh – miel in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.10.2016, 11:49

Ce aromat Bravo pentru curaj

Ina 1

07.10.2016, 21:03

Va multumesc pentru aprecieri!

Catalina L 1

08.10.2016, 21:24

chiar foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tigaie cu vanat si ciuperci brune