Rol cu scortisoara

de alldaycooking in Dulciuri, 10 Sep 2012 | 2937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 350 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 3-4 linguri fructoza
  • coacaze negre deshidratate
  • unt
  • lapte
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol cu scortisoara:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat 15 minute. Am adaugat treptat restul de apa calduta si uleiul si am framantat un aluat destul de moale pe care l-am lasat la crescut aprox. 40 de minute.   

Din acest aluat am rupt bucati pe care le-am aplatizat pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Am pensulat cu putin unt topit, apoi am presarat putina fructoza si scortisoara. Am crestat aluatul fara a separa complet fasiile rezultate. Am presarat cateva coacaze negre. Am rulat alutul. Am format roluri din aluat. Am copt la 170 grade Celsius pana cand au inceput sa se rumeneasca. Cand le-am scos din cuptor am pus 2-3 linguri de lapte de fiecare rol si am presarat putin zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sim0na 1

11.09.2012, 12:55

ce mult imi plac aluaturile dulci..

LUK 1

11.09.2012, 13:13

foarte bune

Merisor 1

11.09.2012, 18:15

cu scortisoara, super bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon