Romburi cu lapte

de Miha in Prajituri, 9 Oct 2009 | 23275 vizualizari

 

Flori a facut tort...Laura Sava a facut dreptunghiuri...eu am facut romburi... :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 50 g ciocolata de lapte
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Romburi cu lapte:

Blat:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.


Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.


Crema:


Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.


Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.


Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit.


Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.


Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin.


Ciocolata de lapte o topim si ornam romburile frumos taiate. :)


 

TIPS-URI

1

crema de lapte cu amidon este suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a cratitei cu lingura, se vede fundul cratitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Romburi cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

babi5 1

27.06.2013, 23:08

Buna prajiturica

JulyCris 1

04.05.2014, 21:12

Arata excelent!

mihaelar63 1

18.02.2015, 02:45

La favorite !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars