Rondele de crap cu sos

de Constelatialeu in Crap / Caras, 9 Dec 2019 | 3149 vizualizari

 

Am pescuit un crap direct de la pescaria sin spatele blocului....si am pregatit si-un sos si-o mamaliga si gata cina din seara asta.....

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 1,250 Kg ( a fost mascul, i-am mancat laptii)
  • faina si malai
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • Sos
  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 capatana de usturoi ( nu foarte mare)
  • 1 lingura de ulei
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de crap cu sos:

Imi place mai mult sa curat si sa pregatesc pestele decat sa-l mananc. Am curatat crapul de solzi, apoi i-am scos maruntaiele, l-am decapitat ( capul l-am dat unui motan care bantuie pe sub geamul meu). Am spalat bine crapul si apoi l-am taiat rondele si am presarat sare peste rondele, le-am dat la frigider pana cand a fost sa-l prajesc. Mai intai am facut sosul. Am curatat cateii de usturoi, i-am taiat marunt si am pus un praf de sare peste, apoi i-am pisat bine. Dupa ce i-am pisat bine, i-am amestecat cu uleiul si la final cu iaurtul grecesc, este un sos care ne place foarte mul, mie imi vine sa-l mananc doar cu mamaliga.  Dupa ce am facut sosul m-am apucat sa prajesc pestele. Am amestecat faina cu malai si putina sare, apoi am luat rondele de peste si le-am tavalit prin acest amestec, am prins cu o scobitoare cele 2 parti de la rondele, sa se prajeasca frumos. Am pus tigaia cu ulei la incins apoi am asezat rondele de peste, le-am rumenit frumos pe ambele parti, apoi le-am scos pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei. Am servit cu mamaliga calda si sos de usturoi cu iaurt. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

10.12.2019, 20:16

Tare bune!

oanapl 1

10.12.2019, 23:04

Ce bunatate!

dantes 1

17.12.2019, 12:57

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crap cu lamaie si rozmarin