Rondele de crap pe pat de orez salbatic

de La Ancuta in Crap / Caras, 3 Ian 2011 | 3622 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi. Eu am folosit orez salbatic, pentru ca imi place tare mult. Barbatii mei insa stramba din nas :)

 

INGREDIENTE

  • 1 crap fara cap si coada (urmeaza un bors din cap)
  • 200 g orez salbatic
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper
  • cimbru
  • lamaie
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de crap pe pat de orez salbatic:

Pestele se curata si se spala bine. Taiem pestele rondele si le condimentam cu sare. Le dam la frigider 2 ore.


Ceapa o curatam si o taiem marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa si usturoiul la calin in putin ulei de masline. Adaugam apoi morcovul ras pe razatoare cu ochiuri mici si apoi ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie apoi adaugam orezul spalat bine.


Punem 1 pahar de vin peste legume si orez si lasam sa dea cateva clocote, pana scade.


Adaugam o cana de apa, condimentam cu cimbru si potrivim de sare. Lasama sa fiarba pana scade toata apa.


Pestele condimentat il asezam intr-o tava si il stropim cu putin ulei. Adaugam o cana de apa si dam la cuptor, la foc potrivit 15 minute.


Dupa ce a scazut apa de pe orez il asezam intr-o tava pentru cuptor. Aliniem rondelele de crap deasupra si mai punem o cana cu apa si tot lichidul din tava in care a fost pestele.


Dam totul la cuptor, la foc potrivit pana se fierbe orezul si pestele este facut. Daca mai este nevoi mai putem adauga putina apa.


Se serveste cald cu felii de lamaie si va garantez ca este o bunatate :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de crap pe pat de orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

04.01.2011, 16:03

Ligia e salbaticie in toata regula

Sylvia 1

04.01.2011, 19:35

Extraordinar de bine arata

La Ancuta 1

04.01.2011, 20:31

Multumesc Sylvia. Barbatii mei nu sunt incantati de orezul salbatic, dar mie imi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Crap umplut