Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

de Bucataras in Mancaruri de post, 14 Iun 2019 | 714 vizualizari

 

Azi va propun o reteta usoara, de vara, de rosii si dovlecei umpluti cu orez aromatizat cu tot felul de ierburi. Gemista sau Yemista este o reteta greceasca de rosii si alte legume umplute ( gemista asta inseamna - "umplut cu") coapte pana devin moi, suculente si usor rumenite. 

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii
  • 3 dovlecei
  • 2 cepe taiate marunt
  • patrunjel verde
  • 1 mana de menta proaspata
  • busuioc
  • oregano
  • 200 g orez
  • 1-2 cartofi taiati cubulete
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 ceasca suc de rosii
  • apa sau supa de legume
  • sare, piper, zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii si dovlecei umpluti - Gemista:

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile.


Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.


Taie dovleceii in doua bucati si pregateste-i exact ca pe rosii: taie un capacel, apoi scoate o parte din pulpa, cu grija. Pune deoparte intr-un bol pulpa de la rosii si dovlecei, pentru ca o vei folosi la umplutura.


Aranjeaza rosiile si dovleceii intr-o tava.


In continuare, pune ceapa la calit in putin ulei de masline si cand devine translucida adauga orezul. Intre timp taie cubulete pulpa de la rosii si dovlecei si pune peste orez. Amesteca de fiecare data.


Adauga sarea, piperul, patrunjelul si celelalte plante aromatice si completeaza cu o ceasca de apa. Lasa la fiert pana se absoarbe tot lichidul, apoi da cratita la o parte de pe foc.


Umple fiecare rosie si dovlecel cu orez, avand grija sa lasi putin spatiu, pentru ca orezul se umfla la fiert, adauga putina pulpa de rosii si un varf de cutit de zahar in fiecare rosie/dovlecel si pune-i capacul.


Poti adauga in tava si cartofi taiati cubulete sau fasii, printre legumele umplute. Mai pune in tava o ceasca de suc de rosii, ulei de masline, apa sau supa de legume si condimenteaza cu sare, piper si ce aromatice doresti. Imaginatia ta e limita pentru aceasta minunatie. :) Apoi pune la cuptor tava pentru o ora.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si dovlecei umpluti - Gemista" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

16.06.2019, 21:37

Cred ca-s tare bune!

RODIMUR 1

17.06.2019, 19:54

Ce mult îmi plac, mai ales ardeii umpluți...!

Merisor 1

19.06.2019, 06:41

Ce bune toate așa combinate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume