Rosii umplute cu carne si orez

de lilik in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2012 | 1915 vizualizari

 

Sunt fff gustoase..un fel de sarmale in rosie :)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 100-150 gr orez
  • sare,piper
  • 1 ceapa rosie
  • ulei e masline
  • oregano(sau cimbru)
  • patrunjel verde
  • 8 rosii mari(chiar 10 depinde de marime)
  • smantana
  • paprika
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne si orez:

Spalam rosiile si le taiem capacele,apoi le golim de miez si le lasam cu gura in jos sa se scurga.


Miezul scobit din rosie il punem in blender si il facem suc,pt a-l folosii mai tarziu.


Tocam ceapa marunt si o punem cu putin ulei de masline la innabusit,iar cand devine sticloasa punem orezul si il calim cateva minute,apoi punem cateva linguri de suc de rosii,putina sare si mai lasam putin sa se stranga,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Intr-un vas punem carnea tocata si o amestecam cu orezul rece,patrunjel verde tocat,sare,piper si paprika dupa gust si daca este nevoie mai puneti putin suc de rosii(2-3 linguri).


Luam fiecare rosie in parte si presaram innauntrul lor putina sare,apoi le umplem cu compozitia obntinuta si le punem capacele la loc .


Asezam rosiile intr-o tava unsa cu ulei si punem in tava sucul de rosii ramas,o ceasca de apa,sare si oregano,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200° timp de 1ora si 30 de minute(eu va dau un timp aproximativ pt ca eu am controlat si cand orezul era fiert le-am scos).


In ultimele 15 minute luati folia jos si lasati sa se rumeneasca frumos.


Servim cu sosulet din tava si smanatana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

lilik 1

15.09.2012, 09:32

Ce figura esti Caroline

lilik 1

15.09.2012, 09:32

Iri sa ai pofta

lilik 1

15.09.2012, 09:33

Kukibella

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii