Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2016 | 3350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 rosii potrivite si nu foarte tari
  • 50 gr sardine din conserva
  • 70 gr ton file din conserva
  • 1 ardei copt rosu
  • 2 inimi anghinare de la borcan
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean:

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin. Spalam orezul si il punem intr-un ibric la fiert.

Cand este fiert, il scurgem de apa si il lasam sa se racoreasca. Sardinele le scurgem de ulei, le scoatem sira din mijlocul lor si le maruntim. Tonul il rupem bucatele iar inimile de anghinare le tocam. Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Amestecam intr-un bol tonul, sardinele si anghinarea. Adaugam orezul, ardeiul rosu si parmezanul ras. Le amestecam pe toate, apoi presaram sare, piper si la final, patrunjelul verde tocat marunt. Cu acest amestec umplem rosiile scobite. Pulpa de rosii o punem in blender cu uleiul de masline, busuiocul uscat si putina sare. Ii dam cateva pulsuri pana obtinem un suc.

Turnam acest suc intr-un vas de ceramica, apoi asezam rosiile umplute. Punem capacul deasupra vasului, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 35-40 de minute. Incercam rosiile cu o furculita sa vedem daca sunt patrunse. Dupa acest timp, scoatem capacul si le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca putin si sunt bune de servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu peste