Rosii uscate pentru iarna

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 7 Oct 2012 | 5447 vizualizari

 

Cand am auzit prima data de rosii uscate, am fost putin reticenta. Nu-mi imaginam ca pot fi atat de gustoase. Mai bine zis delicioase. N-aveam nimic de pierdut decat sa incerc o data si sa-mi fac o parere.
Ei bine, acum stiu. Sunt exceptionale.
Stiu ca exista mai multe metode de uscare cum ar fi la soare sau cu ajutorul aparatului de deshidratat.. Dar cum deshidrator nu am si la soare nu le usuc, avand in vedere praful din Bucuresti, am ales metoda uscarii in cuptor.
Deocamdata, le-am degustat cu putina paine, intingand cu nesat in uleiul aromat, alaturi de un gratar de pui.
Astept si alte idei de folosire de la cei mai putin novice in utilizarea acestei delicatese.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare, piper
  • ierburi aromate
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate pentru iarna:

Rosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau cu sare, piper si ieburi aromatice, lasandu-le la foc minim, in jur de 3-4 ore pe raftul de sus al aragazului.

Se aseaza in borcane si se preseaza, punand printre ele usturoi taiat felii. Turnam ulei de masline pana sunt acoperite in intregime si punem capacul.
Eu le-am pastrat in frigider pana la servire, mi-a fost frica sa le las in camara, sa nu fermenteze.

Imi pare rau ca nu mi-am facut provizii pentru la iarna. Poate mai gasesc acum , pe final de toamna  rosii care se preteaza la uscat.

 

TIPS-URI

1

rosiile trebuie sa fie tari si coapte

2

se pot folosi ierburi de provance sau rozmarin, sau oregano

RETETA IN IMAGINI

Rosii uscate pentru iarna-0
Rosii uscate pentru iarna-1
Rosii uscate pentru iarna-2
Rosii uscate pentru iarna-3
Rosii uscate pentru iarna-4

COMENTARII (9)

Lau

Lau 1

08.10.2012, 08:58

adry88

adry88 1

08.10.2012, 09:09

Ela68

Ela68 1

08.10.2012, 09:36

ieri am pus in blender 4 rosii(uscate ) cu 2 catei de usturoi, putin ulei de masline si a rezultat un sos prin care am trecut niste crutoane pe care le-am folosit la o supa crema de legume.
buuuuun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!