Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Paste, 15 Iul 2015 | 1147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame foi de lasagna proaspete
  • 1 dovleac de aprox 2 kg
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 500 grame spanac bio congelat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita nucsoara
  • 4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 50 grame branza feta
  • 20 grame Parmezan (eu am folosit un alt tip de branza)
  • cateva frunze de salvie (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.


Se coace dovleacul pentru o ora jumatate.


Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mic si se adauga ceapa, cimbrul, sare si piper. Se gateste 10 minute amestecand frecvent.


Se adauga spanacul congelat, se acopera si se lasa 15 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se ia de pe foc si se adauga sare, nucsoara si piper.


Se decojeste dovleacul, se indeparteaza semintele si se sfarama cu ajutorul unui furculite. Se adauga sare, piper si nucsoara.


Se decojeste si se toaca usturoiul. Se adauga intr-o cratita cu putin ulei de masline si se prajeste pana devine auriu. Se toarna passata si putina apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 3 minute, apoi se adauga sare si piper.


Se fierb foile de lasagna 20 de secunde si se aseaza una langa alta pe o suprafata curata. Lucrand repede, pentru ca foile sa nu se usuce, se impart compozitiile de dovleac si spanac in mod egal si se intind cu o lingura pe fiecare foaie de lasagna. Apoi se prasara branza feta. Se ruleaza foile, se taie in 2 sau 4 transversal, in functie de marimea foilor si se aseaza rutolo in sosul de rosii obtinut anterior, unul langa altul. Se prasara parmezan si frunzele de salvie unse cu ulei.


Se acopera cu folie de aluminiu si gateste in cuptorul preincalzit pentru 30- 40 de minute, indepartand folia la jumatatea timpului.

 

TIPS-URI

1

Poate fi congelat dupa gatire pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (4)

Bunica 1

15.07.2015, 22:29

Spanacul ,parmezanul ,dovleacul îmi plac...................deci și rotolo cred că mi-ar place!

MotanLaOale 1

15.07.2015, 22:52

Gicuta69 1

16.07.2015, 08:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu scarita marinata