Rozenkrantz

de -Miti- in Dulciuri, 24 Iul 2012 | 1438 vizualizari

 

Nici nu vreau sa spun cat e de veche reteta,pe care am gasit-o tot pe aici,la Ionela parca,am modificat putin cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 400 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita coaja de citrice,rasa
  • 3 lingura zahar ptr lapte
  • 6 lingura zahar (pentru a adauga untului)
  • 6 lingura zahar (pentru caramel)
  • 250 gr nuca macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rozenkrantz:

Intr-un bol punem laptele caldut,cu cele trei linguri de zahar si drojdia.Lasam cateva minute deoparte apoi adaugam ouale,coaja de citrice si faina. Framantam un aluat.


Pe masa de lucru,intindem o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.


Intre timp,amestecam cele 6 linguri de zahar cu untul,care e la temperatura camerei si nucile.


Se adauga compozitia de unt deasupra aluatului si se ruleaza. Se taie in 6 bucati.


Adaugam celelalte 6 linguri de zahar in tava si punem bucatile de aluat . Se lasa tava intr-un loc ferit de curent pana aluatul se dubleaza ca marime.


Se coc in cuptorul preincalzit cam 40-50 de minute. Se rastoarna din tava,altfel caramelul se va intari si se lasa se raceasca..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

24.07.2012, 18:47

wow.......cat este de bun.

iri_iri 1

24.07.2012, 22:19

veche,veche dar rezista

iri_iri 1

24.07.2012, 22:20

de retet am vorbit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem