Strudel cu mere si budinca

de T I M E A in Dulciuri, 6 Oct 2013 | 11280 vizualizari

 

Am revenit rapid la deserturile mele cu fructe, nu de alta dar ce bine imi prind diminetile langa cafea! Si vreo 2-3 zile am si ce imi pune la lucru.
E un strudel facut din aluat dulce, dospit, iar merele sunt amestecate cu o budinca de vanilie pentru a avea o umplutura mai cremoasa. Sunt mere proaspat culese de la tara :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 7-8 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si budinca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute.


Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.


Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.


In acest timp pregatim umplutura.


Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.


Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca.


Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua)

Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza).


Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.


Procedam la fel si cu celelalte doua foi.


Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min.


Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra. Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.


Feliem si servim.


Sa aveti o duminica minunata!

 

TIPS-URI

1

Acest strudel e la fel de bun si cu pere de toamna

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

07.10.2013, 19:01

Anca , Diana

T I M E A 1

07.10.2013, 19:02

Laura , Cris , Dia e chiar bun

Adele 1

10.10.2014, 08:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu branza si stafide