Ruladă aperitiv

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2014 | 6809 vizualizari

 

O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,iar acum m-am decis s-o făptuiesc şi eu.Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată,vroiam să pun marar în aluat dar am uitat,sau masline ar merge la fel de bine.Pentru umplutură am folosit brânza de vaci şi bacon.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada:

  • 100 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare,piper
  • 3 oua
  • Patrunjel verde

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza de vaci
  • 50 g cubulete de bacon
  • Marar verde
  • Sare,piper alb

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
  • Cascaval razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.


Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.


Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.


Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.


Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.


Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.


Am pus deasupra cateva frunzulite de patrunjel,puteti pune si masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.


Am pus la cuptor la 180 de grade 30 de minute.


Am scos din cuptor si am rasturnat pe un prosop umed,apoi am rulat foaia.


Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.


Baconul l-am prajit cu putin ulei.


Branza am amestecat-o cu sare,piper si marar verde tocat.


Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am uns cu ou,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se rumeneasca.


Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.



S-aveţi poftă !!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

21.01.2014, 17:40

da.
surprinzator, asa e!
nu faci tu chestii asa frumoase...))


http://youtu.be/SY8PDpBeajg

diaconta 1

21.01.2014, 17:51

Gaby
Pai, doar stii ca ruladele nu-mi ies asa frumoase,doar bune

Madelline 1

12.02.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ruladă aperitiv