Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2016 | 921 vizualizari

 

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat imediat ce am pus-o pe masa. E chiar grozava si tare usor se pregateste.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper

Pentru umplutura:

  • 200 gr crema de branza
  • 300 gr pate de porc
  • 6 felii de muschiulet file (sunca)
  • 5-6 bucati de gogosar in otet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu pate si crema de branza:

Blatul:

Separam ouale.

Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele.

Incorporam faina si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente de jos in sus.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 15 minute.


Cand este gata blatul, il scoatem din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si il rulam fierbinte.

Blatul rulat il asezam intr-un prosop umed, strangem bine si prosopul si il lasam acolo pana se raceste.

Crema de branza si pateul le scoatem din frigider din timp, sa fie la temperatura camerei.

Desfacem blatul rece.

Punem crema de branza, o nivelam, apoi punem pateul si il intindem cu o paleta.

Feliile de muschi se taie in jumatate si le asezam din loc in loc.

Gogosarii ii taiem felii subtiri, le asezam printre feliile de muschiulet.


Rulam cat mai strans, apoi invelim bine in folie alimentara.

O dam la frigider la 2-3 ore, apoi o putem portiona si servi.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu pate si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

miki_a 1

30.12.2016, 13:24

Arată bineeeeee!

kytz 1

30.12.2016, 17:57

Rocsi 1

01.01.2017, 12:44

Multumesc mult tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tartine cu crema de branza si somon afumat