Rulada aperitiv cu stir rosu

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2014 | 1905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • cca 700 gr. frunze proaspete de stir rosu
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri de gris
  • Aluat:
  • 50 gr unt rece
  • 1 ou
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 5 gr. zahar (1 pliculet pentru cafea)
  • sare dupa gust
  • 4 linguri seminte de mac
  • faina alba cat cuprinde (cca 350 gr.)
  • 3 linguri de ulei
  • In plus:
  • sare grunjoasa
  • seminte de mac
  • 1 ou pentru uns rulada
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu stir rosu:

Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit.


Untul rece, oul, drojdia, sarea, zaharul si semintele de mac se amesteca.


Se adauga apa calduta, apoi faina, amestcam, obtinem un aluat elastic pe care pentru a-l desprinde de maini, la final il amestecam cu 3 linguri de ulei.


Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumil. (Eu l-am lasat vreo 2 ore ca aveam o alta treaba urgenta de facut).


Preincalzijm cuptorul la 170 grade.


Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata, se repartizeaza uniform umplutura pe toata suprafata, apoi rulam strans rulada si o asezam in tava unsa cu ulei.


Ungem rulada cu galbenus si dam la cuptor pentru cca 20 minute.


Scoatem rulada din cuptor, o ungem si cu albus , presaram sare grunjoasa si seminte de mac din belsug, dam din nou tava la copt pana capata aspect de rumen rulada noastra.


Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat-o de seara pana dimineata), feliem si8 servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu stir rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

20.07.2014, 15:22

Nici eu nu am mancat niciodata, dar cred ca e super buna!

Corinuta 1

21.07.2014, 11:24

tare buna cred ca e!

Panacris 1

27.07.2014, 18:06

No, de știrul ăsta chiar nu am auzit,) Ar fi mai fain, dacă ai posta și o foto cu produsul brut pentru noi, cei neștiturori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu jambon